Preguntes freqüents

  • Com em puc inscriure en el projecte?

    Accedeix a la secció "Inscriu-te" i completa les dades del teu centre educatiu, o truca'ns al telèfon d'assessorament: 664 613 353, o envia'ns un correu electrònic a triabo.triasa.infantil@projecteeducatiu.es.

  • Em puc apuntar directament a un Caprabo?

    Per poder realitzar una millor gestió de la teva inscripció, és recomanable que utilitzis els mecanismes d'inscripció esmentats anteriorment. 

  • Com funciona el projecte?

    Com a part fonamental del projecte, us convidem a realitzar dues setmanes saludables al llarg del curs, destinades a la promoció d'hàbits d'alimentació saludable. D'aquesta manera es proposa portar a terme diverses activitats a l'escola que inclouen la lectura de contes i la realització d'activitats manipulatives utilitzant productes de temporada. També s'ofereix la possibilitat de visitar una botiga Caprabo propera per conèixer les seccions de frescos.

  • Quin material de suport ofereix el projecte?

    Per donar suport a la realització de les activitats proposades, Caprabo posa a la disposició dels grups participants el següent material gratuït:

    - 1 proposta didàctica amb contes i activitats per a les setmanes saludables.

    - Titelles descarregables i pòsters per a dinamitzar els contes i activitats.

  • Aquest curs es lliuren aliments per a desenvolupar les activitats?

    Els centres participants en el projecte rebran una targeta Club Caprabo per fer la compra, de manera gratuïta i autònoma, dels productes necessaris per a dur a terme les dues setmanes saludables. T'explicarem personalment tots els detalls!

  • Com puc afavorir la seva autonomia a l'hora de dinar?

    És recomanable preparar plats únics amb tots els grups d'aliments inclosos (verdures, proteïnes i cereals o aliments energètics), respectar els seus senyals de gana i de sacietat i dedicar que utilitzin els coberts i el got o la tassa, encara que es taquin. A més a més, procureu reforçar-los positivament cada cop que intentin fer les coses. La creativitat a l'hora de presentar el plat juga un paper molt important. Utilitzar verdures mini i crear dibuixos amb els diferents aliments, com cares o paisatges, pot motivar-los a menjar. Finalment, es recomana que tota la família segui a la taula, ja que els adults som el seu referent. A més, seguir les mateixes pautes o rutines cada dia ajuda a interioritzar aquests hàbits.

  • Hi ha aliments no recomanats per a nens i nenes d’aquestes edats?

    Una vegada seguida tota la introducció alimentària dels primers mesos de vida no hi ha cap aliment que no estigui permès, poden menjar de tot i han d'anar tastant tota mena d'aliments. És recomanable que afavorim la introducció de tota classe de cereals, carns, peixos, fruites i verdures, ja que contra més aliments provin en aquesta època i més normalitzats estiguin més fàcil serà que els mengin de més grans. Per a més informació podeu consultar aquesta guia

    + info
  • Són iguals tots els tipus de cereals?

    Els cereals formen part la base de la piràmide de l'alimentació saludable i es recomana consumir entre 4 i 6 racions diàries (preferiblement que aquests siguin integrals, s'adeqüen més pel contingut en fibra). El pa és una forma saludable de consumir cereals.

    Els cereals són rics en hidrats de carboni o glúcids, encarregats d'aportar-nos l'energia necessària per a realitzar totes les nostres funcions vitals i activitats diàries.

    Hem d'excloure una part dels "cereals propis d'esmorzar" ja que solen contenir xocolata i destaquen pel seu alt contingut en sucres. En aquest cas es recomanaria el seu consum ocasional. Per conèixer el contingut nutricional del producte podem consultar el seu etiquetatge. Enllaç al canal salut de gencat.cat.

    + info
  • Els sucs es comptabilitzen en el consum diari recomanat de fruites?

    Un got de suc natural equivaldria a 1 de les 3 racions de fruita diària recomanades per la piràmide de l'alimentació saludable. Els sucs envasats, en general, solen portar sucres afegits i les quantitats reals de fruita que conté, moltes vegades són molt baixes, de manera que hem de posar-los a la part superior de la piràmide que recomana el seu consum ocasional.

  • Com puc ser un consumidor responsable?

    És important saber que una bona alimentació també ajuda a millorar el nostre entorn. Coneix els nostres consells sobre aliemntació responsable.

    + info

Si tens algun dubte sobre el funcionament del projecte o sobre el contingut pots fer la teva consulta a través del nostre formulari de contacte, així com trucar-nos al 664 613 353, o enviar-nos un correu electrònic a triabo.triasa.infantil(ELIMINAR)@projecteeducatiu.es

Contacta!