Preguntes freqüents

 • Com em puc inscriure en el projecte?

  Accedeix a la secció "Inscriu-te" i completa les dades del teu centre educatiu, o truca'ns al telèfon d'assessorament: 902 054 371, o envia'ns un correu electrònic a triabo.triasa.bressol@projecteeducatiu.es.

 • Em puc apuntar directament a un Caprabo?

  Per poder realitzar una millor gestió de la teva inscripció, és recomanable que utilitzis els mecanismes d'inscripció esmentats anteriorment. Fem doncs la mateixa recomanació per realitzar qualsevol gestió sobre el projecte (canvi de data de recollida de productes, canvi de visita).

 • Com funciona el projecte?

  Com a part fonamental del projecte, us convidem a realitzar dues setmanes saludables al llarg del curs, destinades a la promoció d'hàbits d'alimentació saludable. D'aquesta manera es desenvoluparan diverses activitats a l'escola utilitzant productes de temporada.

  Per finalitzar us convidem a realitzar una visita al Caprabo més proper al vostre centre, amb la finalitat que els nens, guiats pel seu educador o educadora, facin un recorregut per les diferents seccions de productes frescos: fruiteria, peixateria, carnisseria i fleca.

 • És necessari realitzar totes les fases del projecte?

  El projecte està pensat per realitzar-se durant tot un curs escolar, és a dir, l'objectiu és que sigui una acció continuada i no puntual, motiu pel qual per participar és important dur a terme totes les fases del projecte.

 • Quin material de suport ofereix el projecte?

  Per donar suport a la realització de les activitats proposades, Caprabo posa a la disposició dels grups participants el següent material gratuït:

  - 1 proposta didàctica amb activitats per a les setmanes saludables.

  - 1 llibre de contes.

  - 1 supermercat de guinyol amb titelles per acompanyar les activitats proposades a l'aula.

  - Cada trimestre Caprabo ofereix un lot de productes alimentosos que serveixen d'ajuda per fer les activitats.

 • Puc triar els productes del lot de productes?

  No és possible, ja que aquests productes estan vinculats a la proposta d'activitats de promoció d'hàbits saludables.

 • Quina durada té la visita a Caprabo?

  La visita està pensada per realitzar-se en una hora, i els horaris habituals de visita són als matins, de dimarts a dijous.

 • No tenim una botiga Caprabo a prop, podem participar?

  Sí, sempre que pugueu fer el trajecte fins a alguna botiga per a la realització de la visita.

 • Com puc afavorir la seva autonomia a l'hora de dinar?

  És recomenable preparar plats únics amb tots els grupos d'aliments inclosos (verdures, proteines i cereals o aliments energètics), respectar els seus senyals de gana i de sacietat i dedicar que utilitzin els coberts i el got i/o la tassa, encara que es taquín. A més a més, procureu reforçar-los positivament cada cop que intentin fer les coses. La creativitat a l'hora de presentar el plat juga un paper molt important. Utilitzar verdures mini i crear dibuixos amb els diferents aliments, com cares o paisatges, pot motivar-los a menjar. Finalment, es recomana que tota la família segui a la taula ja que els adults som el seu referent. A més, seguir les mateixes pautes o rutines cada dia ajuda a interioritzar aquests hàbits.

 • Hi ha aliments no recomanats per a nens i nenes d’aquestes edats?

  Una vegada seguida tota la introducció alimentària dels primers mesos de vida no hi ha cap aliment que no estigui permès, poden menjar de tot i han d'anar provant tot tipus d'aliments. És recomanable que a afavorim la introducció de tot tipus de cereals, carns, peixos, fruites i verdures ja que contra més aliments provin en aquesta època i més normalitzats estiguin més fàcil serà que els mengin de més grans. Enllaç a salutweb.gencat.cat.

  + info
 • Són iguals tots els tipus de cereals?

  Els cereals formen part la base de la piràmide de l'alimentació saludable i es recomana consumir entre 4 i 6 racions diàries (preferiblement que aquests siguin integrals, s'adeqüen més pel contingut en fibra). El pa és una forma saludable de consumir cereals.

  Els cereals són rics en hidrats de carboni o glúcids, encarregats d'aportar-nos l'energia necessària per a realitzar totes les nostres funcions vitals i activitats diàries.

  Hem d'excloure una part dels "cereals propis d'esmorzar" ja que solen contenir xocolata i destaquen pel seu alt contingut en sucres. En aquest cas es recomanaria el seu consum ocasional. Per conèixer el contingut nutricional del producte podem consultar el seu etiquetatge. Enllaç al canal salut de gencat.cat.

  + info
 • Els sucs es comptabilitzen en el consum diari recomanat de fruites?

  Un got de suc natural equivaldria a 1 de les 3 racions de fruita diària recomanades per la piràmide de l'alimentació saludable. Els sucs envasats, en general, solen portar sucres afegits i les quantitats reals de fruita que conté, moltes vegades són molt baixes, de manera que hem de posar-los a la part superior de la piràmide que recomana el seu consum ocasional.

  + info
 • Com puc ser un consumidor responsable?

  És important saber que una bona alimentació també ajuda a millorar el nostre entorn. Coneix els nostres consells sobre aliemntació responsable.

  + info

Si tens algun dubte sobre el funcionament del projecte o sobre el contingut pots fer la teva consulta a través del nostre formulari de contacte, així com trucar-nos al 902 054 371 o enviar-nos un correu electrònic a triabo.triasa.bressol(ELIMINAR)@projecteeducatiu.es

Contacta!