Preguntes freqüents

 • Com em puc inscriure en el projecte?

  Accedeix a la secció "Inscriu-te" i completa les dades del teu centre educatiu, o truca'ns al telèfon d'assessorament: 664 613 353 , o envia'ns un correu electrònic a triabo.triasa.infantil@projecteeducatiu.es

 • Em puc apuntar directament a un Caprabo?

  Per poder realitzar una millor gestió de la teva inscripció, és recomanable que utilitzis els mecanismes d'inscripció esmentats anteriorment. 

 • Com funciona el projecte?

  Us convidem a realitzar un itinerari educatiu proposat a la "Guia per a docents" per a promoure els hàbits saludables (alimentació, higiene, descans, activitat física i hidratació) i que l'alumnat adquireixi els coneixements i habilitats sobre la temàtica establerts en el currículum acadèmic.

  Per a finalitzar us convidem a jugar amb les famílies i l'alumnat amb recursos com el joc "D'on prové aquest aliment?", o "Quina història podem inventar?" a més del conte interactiu "Reduir i reutilitzar, a més de reciclar".
  Podreu sintetitzar i ampliar els continguts clau del projecte Tria bo, Tria sa per a segon cicle d'educació Infantil mitjançant el joc!

  Per a accedir a aquests materials, és necessari inscriure a les classes participants del projecte. És molt fàcil!

 • Quin material de suport ofereix el projecte?

  Per a desenvolupar el projecte a l'aula, Caprabo posa a la disposició dels centres participants el següent material gratuït:

  - Guia didàctica per a docents. Amb contes i activitats per a treballar dues unitats (alimentació saludable i hàbits saludables).

  - Dos jocs per a la classe. Divertits jocs de cartes descarregables per a treballar l'origen dels aliments i els hàbits saludables.

  - Conte interactiu "Reduir i reutilitzar, a més de reciclar". Conte online per a les famílies amb el qual podeu reforçar els continguts relacionats amb la sostenibilitat i la cura del medi ambient.

 • El material s'envia al centre?

  Tots els materials estan accessibles a través de la pàgina web per a la seva descàrrega i utilització de manera còmoda per part de l'equip docent i les famílies. El projecte Tria bo, Tria sa per a infantil no inclou materials o productes físics.

 • Com puc afavorir la seva autonomia a l'hora de dinar?

  És recomanable preparar plats únics amb tots els grups d'aliments inclosos (verdures, proteïnes i cereals o aliments energètics), respectar els seus senyals de gana i de sacietat i dedicar que utilitzin els coberts i el got o la tassa, encara que es taquin. A més a més, procureu reforçar-los positivament cada cop que intentin fer les coses. La creativitat a l'hora de presentar el plat juga un paper molt important. Utilitzar verdures mini i crear dibuixos amb els diferents aliments, com cares o paisatges, pot motivar-los a menjar. Finalment, es recomana que tota la família segui a la taula, ja que els adults som el seu referent. A més, seguir les mateixes pautes o rutines cada dia ajuda a interioritzar aquests hàbits.

 • Hi ha aliments no recomanats per a nens i nenes d’aquestes edats?

  Una vegada seguida tota la introducció alimentària dels primers mesos de vida no hi ha cap aliment que no estigui permès, poden menjar de tot i han d'anar tastant tot tipus d'aliments. És recomanable que afavorim la introducció de tota classe de cereals, carns, peixos, fruites i verdures, ja que contra més aliments provin en aquesta època i més normalitzats estiguin més fàcil serà que els mengin de més grans. 

  + info
 • Són iguals tots els tipus de cereals?

  Els cereals formen part la base de la piràmide de l'alimentació saludable i es recomana consumir entre 4 i 6 racions diàries (preferiblement que aquests siguin integrals, s'adeqüen més pel contingut en fibra). El pa és una forma saludable de consumir cereals.

  Els cereals són rics en hidrats de carboni o glúcids, encarregats d'aportar-nos l'energia necessària per a realitzar totes les nostres funcions vitals i activitats diàries.

  Hem d'excloure una part dels "cereals propis d'esmorzar" ja que solen contenir xocolata i destaquen pel seu alt contingut en sucres. En aquest cas es recomanaria el seu consum ocasional. Per conèixer el contingut nutricional del producte podem consultar el seu etiquetatge. Enllaç al canal salut de gencat.cat.

  + info
 • Els sucs es comptabilitzen en el consum diari recomanat de fruites?

  Un got de suc natural equivaldria a 1 de les 3 racions de fruita diària recomanades per la piràmide de l'alimentació saludable. Els sucs envasats, en general, solen portar sucres afegits i les quantitats reals de fruita que conté, moltes vegades són molt baixes, de manera que hem de posar-los a la part superior de la piràmide que recomana el seu consum ocasional.

 • Com puc ser un consumidor responsable?

  És important saber que una bona alimentació també ajuda a millorar el nostre entorn. Coneix els recursos per les famílies on trobaràs molts consells d’alimentació responsable. 

  + info

Si tens algun dubte sobre el funcionament del projecte o sobre el contingut pots fer la teva consulta a través del nostre formulari de contacte, així com trucar-nos al 664 613 353 o enviar-nos un correu electrònic a triabo.triasa.infantil(ELIMINAR)@projecteeducatiu.es

Contacta!