Preguntes freqüents

  • Com inscriure'm en el projecte?

    Accedeix a la secció "Inscriu-te" i emplena les dades del teu centre educatiu, o truca'ns al telèfon d'assessorament: 664 613 353 , o envia'ns un correu electrònic a triabo.triasa@projecteeducatiu.es.

  • Podem realitzar la visita en el supermercat amb el o la dietista-nutricionista, com en edicions anteriors?

    Es poden fer les visites "Comprem en Caprabo", dinamitzades per un/a dietista-nutricionista, i "Investiguem en Caprabo", una alternativa a les visites clàssiques del projecte que no et deixaran indiferent.

    Recordeu que les places per a totes dues activitats són limitades, per la qual cosa les classes només podran realitzar una de les visites en cas de disponibilitat de places. 

    Amb independència de la vostra participació en aquestes, podeu gaudir de recursos interactius com el joc interactiu "La missió d’en Tix i la Loy", amb el qual l'alumnat continuarà aprenent que l'acte de la compra és el primer pas per a aconseguir una alimentació saludable i responsable. Aprofita el contingut interactiu!

  • Podem participar amb les classes de 1r i 2n de Primària?

    Els continguts del projecte Tria bo, tria sa 3r, 4t, 5è i 6è de Primària estan pensats per a alumnat d'aquests cursos. Si voleu treballar amb altres cursos (Infantil o 1r i 2n de Primària) podeu inscriure-us també amb aquestes classes i accedireu a materials especialment dissenyats per ells i elles. 

  • Són iguals tots els tipus de cereals?

    Els cereals formen part de la base de la piràmide de l'alimentació saludable i es recomana consumir entre 4 i 6 racions diàries (preferiblement que aquests siguin integrals perquè sadollen més pel contingut en fibra). El pa és una forma saludable de consumir cereals. Els cereals són rics en hidrats de carboni o glúcids, encarregats d'aportar-nos l'energia necessària per realitzar totes les nostres funcions vitals i activitats diàries.

    Hem d'excloure una part dels "cereals propis de l'esmorzar" ja que solen contenir xocolata i destaquen pel seu alt contingut en sucres. En aquest cas es recomanaria el seu consum ocasional. Per conèixer el contingut nutricional d'un producte podem consultar el seu etiquetatge.

    Fes clic a més informació si desitges consultar la Guia "Petits canvis per a menjar millor" elaborat per l'Agència de Salut pública de Catalunya, on trobaràs informació específica sobre cereals.

    + info
  • Els sucs es comptabilitzen en el consum diari recomanat de fruites?

    Un got de suc natural equivaldria a 1 de les 3 racions de fruita diàries recomanades per la piràmide de l'alimentació saludable. Els sucs envasats, en general, solen portar sucres afegits i les quantitats reals de fruita que contenen moltes vegades són molt baixes, motiu pel qual anirien a la part superior de la piràmide, que recomana el seu consum ocasional.

  • És recomanable el consum de pa de motlle durant la infància?

    Per a ells és una bona forma de prendre pa, ja que amb el canvi de dentadura a molts d'ells se'ls complica la masticació d'aliments durs, així que el tractarem com si de pa blanc es tractés i el col·locarem a la base de la piràmide amb la resta de carbohidrats, comptabilitzant-se entre les 4 i 6 racions diàries recomanades.

    + info
  • Què són els productes locals o de km 0?

    Els productes locals són aliments que es produeixen en un lloc determinat, el més a prop possible del consumidor, en un radi d'acció de 100 quilòmetres com a màxim. El seu consum és molt recomanable ja que entre altres beneficis conserven millor el seu sabor i les seves propietats nutritives i afavoreixen el desenvolupament econòmic de la zona.

    És important aclarir que no tots els productes denominats "eco" són de proximitat. No obstant això, el fet de ser un producte local ens indica que, en reduir les distàncies de transport, estalviem en combustible i emissions de CO2 a l'atmosfera, amb el que contribuïm a preservar el medi ambient.

  • Què són els productes de temporada?

    Són aquells que es consumeixen quan es troben al seu moment òptim, tenint en compte el seu cicle natural. La majoria d'ells són fruites i verdures i destaquen per tenir major aportació nutricional i un millor sabor, ja que mantenen les seves propietats, i alhora la seva producció és més respectuosa amb el medi ambient. Es recomana consumir 5 racions de fruita i verdura al dia, sent important prendre'n sempre en el dinar i en el sopar, verdura, ja sigui en forma d'amanida, a la planxa, forn o vapor i repartir les fruites en la resta d'àpats, com per exemple, en l'esmorzar i en el berenar.

    + info
  • Com puc consultar la informació nutricional d'un producte?

    Les etiquetes dels productes ens donen tota la informació necessària per conèixer els ingredients i determinar com és de saludable un determinat aliment. A més del contingut nutricional trobem informació sobre el tipus d'envàs, la data de caducitat o consum preferent, nom legal, ingredients, quantitat de producte, etc.

  • Com puc evitar malgastar aliments?

    Planificar els nostres menús de manera setmanal i realitzar la llista de la compra sobre la base d'aquesta planificació ens serà de gran utilitat no solament per a la nostra salut. També evitarem llençar aliments, sent més responsables amb la societat i amb el medi ambient.

    + info

Si tens algun dubte sobre el funcionament del projecte o sobre el contingut pots realitzar la teva consulta a través del nostre formulari de contacte, així com trucar-nos al 664 613 353 o enviar-nos un correu electrònic a triabo.triasa(ELIMINAR)@projecteeducatiu.es

Contacta!